TUI: «Κανένα πρόβλημα με τις διακοπές στην Ελλάδα»

Καθησυχαστικός όσον φορά τις διακοπές στην Ελλάδα -όχι μόνο εφέτος, αλλά και σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ- εμφανίζεται σε συνένετευξή του στην «Hannoversche Allgemeine»ο υπεύθυνος της TUI για την Ελλάδα κ. Μάρκους Μπρουχμίλερ. Ο κ. Μπρουχμίλερ αναφέρει ότι όλες οι κρατήσεις που έχουν γίνει ισχύουν στις ίδιες τιμές, ενώ αναφέρει ότι οι τουριστικές περιοχές δεν έχουν πολλές διαδηλώσεις, ούτε περιστατικά κακής προαίρεσης απέναντι στους Γερμανούς…
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπρουχμίλερ:Ερώτηση: Τι θα σημάνει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ για τα τουριστικά πακέτα που έχουν κλειστεί;
Απάντηση: «Δεν θα είχε συνέπειες για τα κλεισμένα ταξίδια των πελατών μας. Οι τιμές που έχουν ανακοινωθεί θα συνεχίσουν να ισχύουν. Αλλά και οι παροχές όπως μια ταξιδιωτική ασφάλιση θα εξακολουθούν να υφίστανται. Γενικά, οι πελάτες οι οποίοι έχουν κάνει κρατήσεις μέσω ενός μεγάλου ταξιδιωτικού πράκτορα είναι εξασφαλισμένοι με τον καλύτερο τρόπο».

Ερώτηση: Μπορούν ακόμα οι Γερμανοί να κάνουν άνετα διακοπές στην Ελλάδα;
Απάντηση:« Πολλοί είναι ανήσυχοι από την παρούσα εικόνα της Ελλάδας, η οποία στη Γερμανία έχει σφραγιστεί κυρίως από τις λίγες αντιδράσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Στις τουριστικές περιοχές δεν καταλαβαίνει κανείς καθόλου ότι υπάρχουν περιφρονητικά σχόλια και προκαταλήψεις κατά των Γερμανών. Από τους επιτόπιους συνεργάτες μας γνωρίζουμε ότι οι ξενοδόχοι και όλοι όσοι εξαρτώνται στη χώρα από τον τουρισμό, υποδέχονται τους γερμανούς τουρίστες με ανοιχτές αγκάλες. Ούτως ή άλλως, ο τουρισμός συμβάλλει σε ποσοστό 20% περίπου στο ελληνικό ΑΕΠ».

Ερώτηση: Πρέπει οι τουρίστες να φοβούνται τις απεργίες;
Απάντηση: «Βασικά δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας. Σε τουριστικές περιοχές όπως η Κρήτη, η Κως ή η Ρόδος δεν υπήρξαν μέχρι τώρα διαδηλώσεις. Ο επιτόπιος τουριστικός οργανισμός με τους συνεργάτες μας λειτουργεί σταθερά όπως πάντοτε».


Ερώτηση: Τι συνηγορεί υπέρ των διακοπών στην Ελλάδα;
Απάντηση: «Ποτέ δεν ήταν ελκυστικότερες οι διακοπές στην Ελλάδα. Εκτός της μεγαλύτερης επιλογής σε σύγχρονα ξενοδοχεία, οι τουρίστες επωφελούνται κυρίως από την καλύτερη σχέση μεταξύ τιμής και παροχής υπηρεσιών. Μειώσαμε τις τιμές κατά 10%. Αλλά και τα δευτερεύοντα έξοδα, όπως για παράδειγμα για τα εστιατόρια, μειώθηκαν σε σύγκριση με το 2011 – παρά τον υψηλότερο ΦΠΑ».

Ερώτηση: Τι κάνει η TUI, για να στηρίξει αυτή την τουριστική αγορά;
Απάντηση: «Ήδη από τη αρχή του χρόνου γίνονται διάφορες ενέργειες: Η TUI ανακαίνισε πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα πριν από την υψηλή σεζόν και επαναδιαπραγματεύτηκε επιτόπου τις τιμές. Γίνονται σιαφημιστικές εκστρατείες, π.χ. με λεωφορεία που έχουν ζωγραφισμένα κλασικά ελληνικά μοτίβα, όπως τα γαλανόλευκα σπίτια της Σαντορίνης, κυκλοφορούν στις μεγάλες γερμανικές πόλεις, για να πείσουν τους ανθρώπους για τα πλεονεκτήματα της χώρας: τη μεγάλη ποικιλία και το εύρος των προσφορών, που αρέσουν πολύ».


Ερώτηση: Διακοπές στην Ελλάδα στο μέλλον – θα τις συστήνατε ακόμα και χωρίς το ευρώ;
Απάντηση: «Ναι, ακόμα και χωρίς το ευρώ η Ελλάδα θα παραμείνει ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Επιπλέον, ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα είχε ίσως ως συνέπεια μια υποτίμηση του νέου ελληνικού νομίσματος έναντι του ευρώ. Και τότε τα τρόφιμα, τα ποτά και η είσοδος σε αξιοθέατα θα ήταν ακόμα φθηνότερα απ’ ό,τι μέχρι τώρα. Μεσοπρόθεσμα θα έπρεπε βέβαια οι tour operators να αναδιαπραγματευτούν με τους ξενοδόχους και να κλείσουν νέα συμβόλαια. Αλλά είναι πολύ πιθανό ότι το ευρώ, ακόμα και μετά την επανακαθιέρωση της δραχμής, θα παρέμενε ως βάση της τουριστικής συνεργασίας, προκειμένου να αποκλειστούν συναλλαγματικά ρίσκα. Σχετικά παραδείγματα αποτελούν η Αίγυπτος και η Τουρκία, όπου οι ετήσιες προκαταβολές προς τους ξενοδόχους και οι πληρωμές των καταλυμάτων κανονίζονται και σε ευρώ».
 http://greeknation.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!