Έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος… (....και κλάμα ο "κύριος"...)

Και ξαφνικά, η  πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ που εισηγήθηκε «απεργία διαρκείας» μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις,  ανακάλυψε πως «δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις», όχι για την επιτυχία της απεργίας αλλά ούτε καν για την πραγματοποίησή της  και ανέκρουσε πρύμναν… Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συνδικαλιστές του μπλε και πράσινου πόλου, και στους αριστερούς συναδέλφους τους  για αυτά που κατάφεραν (δεν τα λες και λίγα) με την αδιέξοδη όσο και τυχοδιωκτική ταχτική τους.
Κατάφεραν να φορτώσουν με περισσότερο άγχος τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτούς που, καλώς ή κακώς, στηρίζουν εκεί το μέλλον τους και τις θεωρούν διαδικασία «χωρίς αύριο», αλλά και αυτούς που τις βλέπουν σαν απαραίτητο σκαλοπάτι (και ίσως όχι το μοναδικό) για το επαγγελματικό τους μέλλον. Κουρέλιασαν  το νευρικό σύστημα των γονιών και ολόκληρων των οικογενειών τους. Το τι σημαίνει αυτό, μπορούν να το νιώσουν μόνο όσοι έχουν παιδί που συμμετέχει στις εξετάσεις.
Κατάφεραν να ξεφτιλίσουν για πολλοστή φορά την έννοια «συνδικαλισμός», να την απαξιώσουν στη συνείδηση όσων ήδη βομβαρδίζονται από την τηλεοπτική προπαγάνδα, με τα «δεινά» που «προκάλεσαν» στην ελληνική κοινωνία οι διάφορες «συντεχνίες» και οι «συνδικαλιστές τους». Με τους αλλοπρόσαλλους «χειρισμούς» τους πρόσφεραν μπόλικο νέο υλικό στους «σαλταδόρους» της «ενημέρωσης».
Έσπρωξαν ακόμα πιο βαθιά στην ηττοπάθεια τους συναδέλφους τους καθηγητές. «Επιβράβευσαν» για τη στάση τους αυτούς που δεν συμμετείχαν σε προηγούμενους αγώνες, υιοθετώντας το «τίποτα δεν αλλάζει, ας μη χάσουμε και το μεροκάματο» και «επιβεβαίωσαν» την ατολμία όσων  δίσταζαν ή φοβούνταν να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτούς. Τα ίδια ισχύουν και για τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων που βλέπουν όποιον σηκώνει κεφάλι να τρώει στο τέλος καρπαζιές. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν…
Κατάφεραν να κάνουν την κυβέρνηση να μοιάζει ανίκητη, δίνοντάς της πολύτιμο χέρι βοήθειας στην προσπάθειά της να επιβάλει το «νόμο» και την «τάξη». Έδωσαν μια ακόμα ευκαιρία στον «στρατηγό» Σαμαρά να χαρακτηρίσει «αποκρουστικούς» τους αγώνες των εργαζομένων, λίγο πριν πετάξει, παρέα με τους σαφώς… πιο ελκυστικούς επιχειρηματίες του, για την Κίνα.
Ξεμπροστιάστηκαν όμως οι ίδιοι και οι παρατάξεις τους για την τακτική που ακολουθούν και που δεν εκφράζει τα κρίσιμα προβλήματα, τις αγωνίες και τις προσδοκίες χιλιάδων εκπαιδευτικών. “Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότιοι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενιαία γραμμή”   στο ξεπούλημα της απεργίας. Δεν ξέρουμε για την ΟΛΜΕ, πάντως αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Είναι συνηθισμένο «φαινόμενο» σε δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, αλλά και στην ΓΣΕΕ. Δεν σταματούν να δίνουν «εξετάσεις» στην άρχουσα τάξη οι οπορτουνιστές, χέρι χέρι με τους εσχάτως εγκαταλείψαντες το «παλαιόν» ΠΑΣΟΚ…
Και δυο λόγια για τις «Παρεμβάσεις» (και τον χώρο που εκπροσωπούν), την παράταξη που χωρίς ίχνος τσίπας, ξεπέρασε κάθε όριο τυχοδιωκτισμού και –επικίνδυνης- ανευθυνότητας και πρόσφερε τις υπηρεσίες της φτηνή «φατούρα» στους «εργολάβους» του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτοί που χαρακτηρίζουν τις 24ωρες και 48ωρες απεργίες «τουφεκιές»,  βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά σε «πεδίον δόξης λαμπρό» για… να ξεδιπλώσουν την «υπερεπαναστατικότητά» τους. Όμως τζούφιο το καρύδι… Θαυμάστε «επαναστατική» συνέπεια: «Στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της  ΟΛΜΕ. Απ'αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές.». (Από δήλωση εκπροσώπου τους εδώ.) Ερώτημα: Γιατί δεν υπερασπίστηκαν (έστω)  τις προτάσεις τους; Όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά όλες αυτές τις μέρες αναλώθηκαν σε φτηνή αντιΠΑΜΕ ρητορική και έφτασαν στο σημείο ακόμη και  να κατηγορούν το  ΚΚΕ για… σύμπλευση με την τρικομματική κυβέρνηση!!! Ποιοι;!… Και κάτι ακόμα, ενδεικτικό και αυτό του πως αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους τους, τους οποίους κάλεσαν σε απεργία διαρκείας. Η εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων»  σε τηλεοπτική εμφάνισή της στον σταθμό  EXTRA,  μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της επίταξης των εκπαιδευτικών, στην ερώτηση του δημοσιογράφου Παυλόπουλου «τι λέτε στον συνάδελφό σας που αν απεργήσει κινδυνεύει να απολυθεί» απάντησε επί λέξει: «δεν θα μιλήσω για τεχνικά θέματα, μόνο για πολιτικά»
Μετά και την τελευταία πράξη του «έργου» που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες, η γεύση που μένει   για τους καθηγητές αλλά και όλους τους εργαζόμενους είναι πικρή. Άλλη μια φορά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μένει «αναπάντητη». Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως οι  συμβιβασμένες με το «εφικτό» συνδικαλιστικές παρατάξεις, δεν μπορούν και δεν θέλουν να  έχουν γραμμή σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως κανένας απομονωμένος από ευρύτερες εργατικές-κοινωνικές συμμαχίες αγώνας δεν έχει τύχη. Μόνο με ενωτικούς οργανωμένους ταξικούς αγώνες, περισσότερων κλάδων εργαζομένων και σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα, μπορεί να δοθεί απάντηση σε κυβέρνηση-τρόικα-άρχουσα τάξη.
ΥΓ. 1 (προς στελέχη ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ): Καλή επάνοδο στα κόμματά σας οι διαγραμμένοι.
ΥΓ. 2 (προς «Παρεμβάσεις»): «ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ – Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ»…
Πέμπτη, 16 Μάη 2013

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!