ΓΕΝΟΣΗΜΑ -ΑΔΩΝΗΣ και ΣΥΡΙΖΑ

Ας πούμε μερικά ωφέλημα για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Άδωνη και ΣΥΡΙΖΑ για τα γενόσημα. Η Ελλάδα, αποτελεί μια απο τις δέκα χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που καθορίζει την μέση τιμή φαρμάκων στην Ευρώπη. Ο Αδωνης αποφάσισε να δωρίσει στις πολυεθνικές τα κέρδη του σε υψηλές τιμές φαρμάκων μειώνοντας τις τιμές στα γενόσημα. Οι φαρμακευτικές εταιρίες, κυρίως Αγγλικών και Αμερικάνικων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στις Ινδίες και το Πακιστάν, χώρες στις οποίες δεν εφαρμόζονται οι διεθνείς προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, παράγουν αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας γενόσημα ( αντίγραφα) φαρμάκων. Όταν μειώνεις τις τιμές στα γενόσημα και αφήνεις τις τιμές των κανονικών στις αρχικές τους αξίες ή σε όποια αξία τιμής επιλέγει η παραγωγός φαρμακευτική εταιρία, τότε τα κανονικά φάρμακα που έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα γίνονται απρόσιτα για τους φτωχούς ασθενείς, οι οποίοι καταφεύγουν αναγκαστικά σε κατανάλωση υπερδιπλάσιου όγκου φαρμάκων - αντιγράφων, τα οποία όσο μικραίνουν τα περιθώρια κέρδους τόσο πιο αναποτελεσματικά γίνονται. Έτσι, ανάμεσα σε λίγα φάρμακα για μια περίπτωση ασθένειας που εξασφαλίζουν την υγεία του ασθενούς, παρεμβάλεις το κέρδος των εισαγωγέων γενοσήμων, που για την ίδια ασθένεια σε χρησιμοποιούν ως καταναλωτική μηχανή υπερδιπλάσιου όγκου φαρμάκων και επομένως στο τέλος θα έχεις πληρώσει περισσότερα χρήματα από ότι θα απαιτούσε μια ορθολογική διαχείριση με ορίτζιναλ φάρμακα ή με γενόσημα που παράγονται σε χώρες στις οποίες υπάρχει και έλεγχος ασφάλειας και ποιότητας.
Προσέξτε τώρα κάτι συνταρακτικό.
Τα εμβόλια για την ηπατίτιδα B & C παράγονται , τα μεν ασφαλή απο ορό αίματος χοίρου, τα δε ανασφαλή, στις Ινδίες και το Πακιστάν, απο ορό αίματος Ανθρώπου.
Προφανώς το εμβόλιο απο τον ορό αίματος ανθρώπου είναι σαφώς πολύ πιο φθηνό στην παραγωγή του, άρα και στην κατανάλωση.
Αν όμως δεν έχεις πιστοποιημένα εργαστήρια ελέγχου μολυσματικών ασθενειών, αν παράγεται σε χώρες με πληθυσμούς που ζουν σε καταστάσεις εξαθλίωσης,
όταν οι χώρες αυτές έχουν κατηγορηθεί για παράνομη εμπορία οργάνων ή αίματος με Έιτζ,
τότε οι μολυσματικές ασθένειες, όπως το Έιτζ, μέσω του εμβολίου περνά στον άνθρωπο. 
Μεταξύ των γενοσήμων που εισάγονται απο Πακιστάν ή τις Ινδίες είναι και εμβόλια.
Αποφασίστε εσείς για τα παιδιά σας ή αφήστε να αποφασίσει η Τρόικα και ο Άδωνης
Τι μας ενδιαφέρει περισσότερο λοιπόν; Ο άνθρωπος και η υγεία του ή τα κέρδη των Εισαγωγέων γενόσημων και το λάδωμα του Άδωνη; Αν τώρα ο Άδωνης δεν λαδώθηκε για το έγκλημα αυτό υπέρ των Πολυεθνικών και κάποιων συγγενών Εισαγωγέων Γενοσήμων, τότε είναι βλάκας. Και ένας βλάκας είναι πιο επικίνδυνος από ένα λαμόγιο που κατά τεκμήριο είναι έξυπνος.
Επομένως πέραν πάσης αμφισβήτησης, στην κόντρα ανάμεσα στον Άδωνη και στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν δεσμέυει κανέναν να υποστηρίξει και εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά στην προκείμενη περίπτωση πίσω απο τα κέρδη των Πολυεθνικών και των Εισαγωγέων Γενοσήμων κρύβεται φανερά ο Άδωνης.
Μην ξεχνάτε πως μέχρι σήμερα, απο το 2010 οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν με νόμους και διατάγματα μονομερώς τα συφέροντα και τα κέρδη Πολυεθνικών και ντόπιων Επιχειρηματιών, Τραπεζιτών και Εφοπλιτων. 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!

WOW.....Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός τουρίστα.