Τα 5 καλύτερα νησιά για Πάσχα κοντά στην Αθήνα (Photos)

Posted by: Author on 8 April, 2017 in featured, ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ Leave a comment




O ήλιος κάνει την εμφάνισή του ολοένα και πιο συχνά, ο καιρός είναι ευνοϊκός, τα λουλούδια ανθίζουν κι εσύ το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι το καλοκαίρι πλησιάζει…
Γιατί λοιπόν να περιμένεις και δεν προγραμματίζεις την εξόρμησή σου το επόμενο Σαββατοκύριακο, σε ένα νησί κοντά στην Αθήνα;
Σου παρουσιάζουμε τα 5 αγαπημένα μας νησιά μόλις μερικές ώρες μακριά απο την πρωτεύουσα. Ποιο θα επιλέξεις για την πρώτη καλοκαιρινή εκδρομή;


#1. Ύδρα

‘Υδρα: ταξίδι στην ιστορία, τη δόξα και τη λάμψη

Ένα καθόλα κοσμοπολίτικο νησί που σε καλεί σε ένα ταξίδι στην ιστορία, τη δόξα και τη λάμψη των πρότερων εποχών του. Όταν επισκεφτείς την Ύδρα θα νιώσεις ότι ζωντανεύει εμπρός σου ένας πίνακας ζωγραφικής. Με τη γραφική της πόλη και την αρχιτεκτονική της να κλέβουν τον θαυμασμό σου δε θα χορταίνεις να περπατάς στους δρόμους της και να ανακαλύπτεις τις γωνιές της. Μη χάσεις τη βόλτα με το γαϊδουράκι, είναι εμπειρία!Απόσταση από Αθήνα: Μια ώρα και 50 λεπτά με ιπτάμενο δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά ή οδικώς ως το Μετόχι (διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες και 45 λεπτά) και έπειτα με θαλάσσιο ταξί (διάρκεια διαδρομής: 25 λεπτά).

#2. Αίγινα

Αίγινα: ανακάλυψε τον φυσικό της πλούτο

Με έντονο τον νησιωτικό χαρακτήρα και την πλούσια ιστορία της, η Αίγινα, καταφέρνει να γοητεύει τους επισκέπτες της και να γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για κοντινές εξορμήσεις από την Αθήνα. Με τα τοπία να εναλλάσσονται,αποκαλύπτοντας τον φυσικό πλούτο του νησιού, η Αίγινα αποκαλύπτει ένα-ένα τα μυστικά της αφήνοντας πάντα κάτι να υπολείπεται για να γυρνάς σε αυτήν…Απόσταση από Αθήνα: η διάρκεια της διαδρομής με ferry boat από τον Πειραιά είναι μιάμιση ώρα, ενώ με το δελφίνι μόλις 35 λεπτά.

#3. Σπέτσες

Σπέτσες: εκεί όπου η αρχοντιά του παρελθόντος συναντά τις σύγχρονες ανέσεις

Σπέτσες, το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού με τη σημαντική ιστορική σημασία, τα μοναδικά πλακόστρωτα σοκάκια και τα αρχοντικά της. Ένα μέρος που σε ταξιδεύει στο παρελθόν προσφέροντας σου όλες τις σύγχρονες παροχές, μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα. Ένα νησί που κάθε Έλληνας πρέπει να επισκεφτεί για να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι την ξεχωριστή ομορφιά αυτού του νησιωτικού προορισμού.Απόσταση από Αθήνα: Μπορείς να φτάσεις στις Σπέτσες είτε με ιπτάμενο δελφίνι/καταμαράν από τον Πειραιά (περίπου 2-2,5 ώρες) ή με ferry boat (περίπου 4-5 ώρες) ή με αυτοκίνητο από την Πελοπόννησο (απόσταση Αθήνα-Κόστα 180 χιλιόμετρα, 2,5-3 ώρες) και μετά με θαλάσσιο ταξί (5 λεπτά) ή ferry boat (15 λεπτά).

#4. Αγκίστρι

Αγκίστρι: κοντά στην ηρεμία και την απλότητα της φύσης

Το Αγκίστρι είναι ένα μικρό νησί με καταπράσινες εκτάσεις και καταγάλανα νερά ακριβώς δίπλα στην Αίγινα. Είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποσυνδεθούν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν την ηρεμία και την απλότητα της φύσης μόλις λίγα μίλια μακριά της Αθήνας. Είναι, επίσης, ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν το camping, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες στη φύση.
Απόσταση από Αθήνα: απέχει από το λιμάνι του Πειραιά μόνο 2 ώρες με το πλοίο ή 55’ με το δελφίνι.

#5. Εύβοια

Εύβοια: το νησί που δε χορταίνεις να ανακαλύπτεις

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, με πολυάριθμα αξιοθέατα, όμορφες παραλίες και ποικίλες δραστηριότητες. Η Εύβοια είναι ένα άριστα τουριστικά οργανωμένο νησί και είναι ένα από τα πλέον κατάλληλα για μια διήμερη εξόρμηση, ειδικά αν θέλεις να πας οδικώς.Απόσταση από Αθήνα: μόλις δύο ώρες με το αυτοκίνητο ή μία ώρα με το ferry από τη Ραφήνα με προορισμό το λιμάνι Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια.
http://fonografos.net/v1/τα-5-καλύτερα-νησιά-για-πάσχα-κοντά-στην/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!