Το Βέλγιο εισάγει επίσημα τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία...!!!

Τα μαθήματα θα διδάσκονται από φέτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Βελγίου από Έλληνες εκπαιδευτικούς του Συντονιστικού γραφείου Βρυξελλών.
Στην ίδια συνάντηση, έγινε δεκτή η πρόταση της Συντονίστριας Βρυξελλών κας Μυρσίνης Ρουμελιώτου ως εισαγωγή των Ελληνικών σαν Τρίτη γλώσσα επιλογής των μαθητών του Λυκείου. Έτσι, οι Βέλγοι μαθητές του Λυκείου θα έχουν από ‘δω και στο εξής το δικαίωμα να επιλέγουν τα ελληνικά ως επίσημη διδασκόμενη γλώσσα στο πρόγραμμα σπουδών τους.
Την επίσημη αυτή συνάντηση στελέχωσαν η πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κα Μαρία Βαλαθιανάκη, η Συντονίστρια Βρυξελλών Μυρσίνη Ρουμελιώτου και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης. Από τη βελγική πλευρά παρεβρέθηκαν ο Διευθυντής του γραφείου Διεθνών σχέσεων της Βελγικής Γαλλόφωνης Κοινότητας κος George Letayf και οι υπεύθυνες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κες Christelle Ladavid και Isabelle Polain.Ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε επίσης το Αμειγές Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών και το Συντονιστικό Γραφείο όπου ενημερώθηκε όσων αφορούν στην ελληνόγλωση εκπαίδευση στη χώρα του Βελγίου. Δεν παρέλειψε συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Σχολείου και έπειτα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βελγίου, Αθηναγόρα που τον ενημέρωσε για την ορθόδοξη ζωή των ελλήνων. Ο υφυπουργός επισκέφθηκε, τέλος, το τρίτο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών στο οποίο λειτουργεί επίσης ελληνικό τμήμα.
http://enallaktikidrasi.com/2017/09/velgio-eisagei-episima-didaskalia-ellinikis-glossas-sxoleia/
http://enallaktikidrasi.com/2017/09/velgio-eisagei-episima-didaskalia-ellinikis-glossas-sxoleia/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!